بلاک چین نوعی دیتابیس یا پایگاه داده است که روی یک یا چند سرور خاص قرار ندارد بلکه روی تمام کامپیوترهایی که به شبکه متصل می شوند، توزیع شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انزلی پرس ، در طی سالهای اخیر همواره مباحثی از سوی برخی از مسئولان کشور پیرامون پیام رسان محبوب تلگرام مطرح می شد که فحوای کلام همه آن افراد این بود که ” تلگرام برای مردم ایران مضر است ” و باید آن را از دسترس مردم خارج کرد !
حوادث و اتفاقات رخ داده در دی ماه سال جاری سبب شد که تلگرام و اینستاگرام فیلتر شوند ، البته پس از فروکش کردن اعتراضات شبکه اجتماعی اینستاگرام مجددا رفع فیلتر شد اما تلگرام همچنان مسدود است .
مدتهاست که تبلیغ می شود باید یک پیام رسان داخلی مورد حمایت قرار بگیرد تا در مواقع حساس بتوان با پایش اطلاعات از رخ دادن حوادث تروریستی و همچنین کنترل اعتراضات و آشوب ها جلوگیری به عمل آورد و در طی دو سال اخیر نام هایی نظیر پیام رسان سروش که متعلق به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است بیشتر از هر نرم افزار دیگری بر سر زبان ها قرار گرفته است ، پیام رسانی که قطعا توانایی ارائه خدمات در حد و اندازه تلگرام را نخواهد داشت و مشکلات سرور و باگ های موجود در این پیام رسان که از سیستم رمز گذاری نیز استفاده نمی کند سبب شد ” پیام رسان سروش ” با اقبال عمومی مردم ایران همراه نشود .
در هفته گذشته وزارت ارتباطات تلویحا خبر از رفع فیلتر ” وی چت ” پیام رسان محبوب چینی ها که حدودا ۴ سال پیش به دلیل نقض حقوق مخاطبین در ایران فیلتر شده بود داد ، این خبر با واکنش پاول دروف مدیر تلگرام مواجه شد و او در توییتی اعلام کرد در کمتر از ۳۰ روز آینده با استفاده از سیستم ” بلاک چین ” عملا فیلتر کردن تلگرام در هیچ کجای دنیا ممکن نخواهد بود ، این توییت دروف سبب شد تا نگاهی داشته باشیم به فناوری مورد ادعای ” پاول دروف ” با انزلی پرس همراه باشید .
بلاک چین
وی ادامه داد: یک پروژه با نام Zero Meter با معادل فارسی «صفر متر» وجود دارد که ترکیبی از بلاک چین و تورنت است. به منظور توضیح عملکرد بلاک چین در تلگرام باید به نمونهای اشاره داشت. در سیستم جدیدی که تلگرام قصد دارد تا آن را راهاندازی کند، برای نمونه یک کانال وجود دارد و کاربری در آن کانال عضو میشود، پس از عضویت کاربر زمانی که یک محتوا دریافت و مشاهده میکند، آن کاربر به یک هاست برای آن محتوا تبدیل میشود و از آن پس حتی اگر تلگرام فیلتر باشد، به صورت یک ساختار زنجیرهای سایر کاربران نیز به آن دسترسی دارند. در حقیقت هر فردی توزیع کننده نفر دوم است و یک ساختار زنجیرهای وجود دارد.
وی تاکید کرد: فیلترینگ تلگرام به دلیل استفاده پیام رسان تلگرام از بلاکچین شاید غیر ممکن نشود اما بسیار سخت خواهد بود چرا که شبکه داخل ایران یا هر کشوری توزیع کننده محتوای تلگرام است. این در حالی است که گیتهای خروجی وظیفه فیلترینگ را دارند به همین دلیل است که در یک شبکه داخلی حتی با بهرهبرداری از شبکه ملی اطلاعات هر کسی در شبکه اینترانت توزیع کننده محتوا است؛ در حقیقت محتوا از کشور خارج نمیشود که کسی بخواهد آن را فیلتر کند یا محدودیتی برای آن ایجاد کند.
معین حسینی منش با اشاره به روشهای ایجاد محدودیت در صورت لزوم برای تلگرام پس از بهرهبرداری از بلاکچین گفت: روش کارکرد فیلترینگ به این گونه است که اگر قرار باشد تا محتوایی وارد کشور یا از کشور خارج شود، بر روی محتوا پردازش انجام میشود تا مشخص شود این پروتکل یا آی پی فیلتر است یا بدون محدودیت میتوان به آن دسترسی داشت.
بازدید امروز: 2629 بازدید
بازدید دیروز: 5400 بازدید
بازدید کل : 9721505 بازدید
افراد آنلاین: 1 نفر