لوگو انزلی پرس

رسانه انزلی پرس

5/5
زندگینامه شهین بارور
تصویر شهین بارور / عکاس : کاوه چلمبری

انزلی پرس – نخستین بار که ” شهین بارور ” را با صندلی چرخ دارش در حال گذر از خیابان دیدم دلم از ناتوانی اش فشرده شد ولی از هنگامی که او را شناختم با هر بار دیدنش به توانمندی و اراده اش آفرین گفتم.

کافی است چند دقیقه ای با دقت به سخنان او گوش فرادهی و آثارش را ببینی و بخوانی تا دنیایی از توان ، شور ، شعور، هنر، اراده و عطوفت را در وجود او دریابد.

شاید باور کردنی نباشد اما این هنرمند توان جوی بالای 85 درصد در بسیاری از زمینه ها از جمله نقاشی ، فیلمنامه و مقاله نویسی و شعر فعال است و هزینه زندگی خود را از راه فروش آثارش می گذراند.

شهین بارور سال 1339 در حالی در بندرانزلی چشم به دنیا گشود که دچار معلولیت نخاعی بود. معلولیتی که نه تنها توان راه رفتن را از وی گرفت، بلکه به حرکت در آوردن دست ، نگه داشتن گردن و حتی صحبت کردن را برای وی مشکل ساخت.

با این حال وی هیچگاه دست از یادگیری و تلاش بر نداشت . شهین پس از این که تنها سه ماه زیر نظر استاد محمد رضایی نقاشی را فراگرفت از سال 1367 به طور جدی به نقاشی پرداخت.

او که به دلیل معلولیت به راحتی قادر به حرکت دادن دستهایش نیست می گوید : هر چند نقاشی کردن برایم سخت است اما عشقی که به این هنر دارم سختی ها را آسان می سازد.

این هنرمند تاکنون دو نمایشگاه نقاشی در آلمان ، دو نمایشگاه در دانمارک ، یک نمایشگاه در بلغارستان و بیش از 15 نمایشگاه در تهران و بندرانزلی به پا کرده است.

بارور از نقاشی تعبیر زیبایی دارد می گوید: “نقاشی برای من زندگی است، من در این هنر خدا را می بینم درکمتر نمایشگاه یا رویداد فرهنگی هنری انزلی است که نشانی از بارور را نبینی . وی یا با آثارش در این اوقات حضور دارد یا با صندلی چرخ دار برقیاش استوار و پرشور برای دیدار از برنامه ها آمده است.

بارور تاکنون دو کتاب شعر به نامهای ” سکوت” و ” تبسم تلخ” به چاپ رسانده که عکس روی جلد آن نیز از نقاشی های خود اوست

فیلمنامه ” سنک و زندگی ” نوشته بارور بر اساس زندگی خود اوست که فیلمی نیز با همین عنوان از روی آن ساخته شده است بارور همچنین فیلم کوتاهی با نام ” لبخند” را نوشته و کارگردانی کرده است.

بارور معتقد است: “دنیای هرکدام از ما به اندازه خودمان است. اگر آدم بزرک و خوبی باشیم دنیایمان هم بزرک و دوست داشتنی است و اگر فرد حقیری باشیم دنیایمان نیز حقیر و پوچ است.

وی می گوید : “من نه تنها خود را ناتوان نمی دانم بلکه از آنجا که عقل و ذهنم خوب کار می کند و حس قوی دارم خود را توانمند می بینم آشنایی با زندگی این هنرمند توان جو نه تنها ما را با زندگی ، توانمندی ها و محدودیتهای زندگی وی آشنا می سازد بلکه می تواند چراغی باشد فراسوی ما از نعماتی که خداوند به ما ارزانی داشته استفاده بایسته داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *